This project explores potential forms for a library responding to the changing way that we consume media. The proliferation of media consumed electronically, and media retrofitted for virtual media, beckons designers to reconsider how we formalize the library. What is a library without the stacks? A lot of voided space, and potential for a centralized organization strategy rather than a gridded or linear organization strategy. However, users’ need for a quiet space for mindful reading does not change. The project is an iteration of the library typology that distills out the stacks, centralizes the organization, and engenders definitions of mindfulness. 
I was also interested in Denver’s captivation of a wooden pavilion named the Mine Pavilion. Denver celebrates its status as a growing city, and considers access to natural resources sacred. What is made is a space that is something low-tech and contemplative to read a rapidly evolving media.

You may also like

Back to Top